آموزش نگهداری از گل پتوس

پتوس یکی از انواع گیاهان رونده و مقاوم است که طرفداران بسیاری دارد. این گیاه در مقابل نور کم بسیار مقاوم است و براحتی می توان در ادارات و منازلن گهداریاز گل پتوس را انجام داد. پتوس انواع بسیاری دارد و شاید در خانواده پتوس ها شاهد مونسترا ها و فیلندرون ها نیز باشید. نام علمی این گیاه Epipremnum Aureum می باشد که بیشتر با نام پتوس یا پوتوس شناخته می شود. پتوس بومی مناطق گرمسیری و جزایر سلیمان می‌باشد. مطمئنا این گیاه آنقدر تنوع دارد که بتواند متناسب با هر سلیقه، مخاطب خود را پیدا کند.

شرایط نگهداری گل پتوس

نور:

پتوس عموما نیازمند نور غیر مستقیم و ملایم است. هرچه میزان نور دریافتی غیر بیشتر باشد می توان شاهد رشد سریع تر، پهن برگ شدن گیاه و تشکیل رنگ های زیباتری در برگ ها بود. انواع ابلق و یا نقره ای همیشه نیاز نوری بیشتری نسبت به انواع سبز دارند.

آبیاری:

گل پتوس را می توانید در تابستان هر دو یا سه روز و در زمستان بین هر دو تا سه هفته آبیاری کنید. این گیاه در مقابل تنش های آبی مقاوم است ولی جهت رشد بهتر بیشتر و بهتر گیاه باید از این تنش ها حدالمکان به دور باشد.

خاک:

پتوس خاک سبک و غنی را دوست دارد می توانید از ترکیب خاک باغچه، کمپوست، خاک برگ، پرلیت برای آن استفاده کنید. هر ساله در فصل بهار اقدام به تعویض گلدان نمایید.

رطوبت:

پتوس گیاهی رطوبت دوست است و روزانه می توانید برگ های آن را غبار پاشی کنید. وجود رطوبت بالا باعث تشکیل ریشه های هوایی قوی تری در گیاه می گردد که گیاه می تواند از آن برای روندگی خود کمک بگیرد. اگر محیط های پر رطوبت خانه، (مانند حمام) دارای نور خوبی است حتی می توانید گیاه را در آن محیط نگهداری کنید. یکی دیگر از راه های دیگر تامین رطوبت گیاه استفاده از قیم خزه است. گیاه می تواند بخشی از رطبوت مورد نیاز خود را از قیم خزه و توسط ریشه های هوایی خود کسب کند.

کوددهی:

پتوس را می توان با کود های آهن، نیتروژنه و کود های کامل تغذیه نمود. برای انواع ابلق همیشه باید دقت داشت که کود های این گیاهان باید دارای حداقل مقدار نیتروژن و آهن باشد. اگر در مصرف این عناصر زیاده روی شود رنگ های ابلق گیاه به مرور زمان به سبزی گرایش پیدا می کند.

هرس:

پتوس را می تواند هر 3 الی 6 ماه هرس نمود. ترجیحا هرس را در فصول رشد انجام دهید و قلمه های جدید را دوباره در کنار گیاه مادر بکارید تا بتدریج گلدان شما پر پشت گردد.

انواع پتوس ها:

انواع پتوس

پتوس سبز

معمول ترین نوع پتوس، پتوس سبز است که رنگ های آن سبز است. نور ملایم بخوبی جوابگوی نیاز این گیاه است. این گیاه دارای رشد سریعی است و در مدت کم براحتی رشد می کند. برای شادابی هرچه بیشتر آن می توانید از کومپوست در خاک آن استفاده کنید. خاک سبک مناسب این گیاه است ترکیبی از پرلیت، پیت ماس و کومپوست به نسبت مساوی. در صورتی که خواهان برگ پهن شدن گیاه هستید باید رطوبت بالا و نور غیر مستقیم بسیار در اختیار آن قرار دهید.

پتوس سبز

پتوس طلایی

پتوس طلایی از انواع محبوب و ابلق گیاه پتوس است که در بازار براحتی یافت می شود. گیاه دارای برگ های سبز با رگه های طلایی است. نیاز نوری اش کمی از پتوس سبز بیشتر است و در در صورت دریافت نور کم رگه های طلایی گیاه، به سبز بدل می گردند. خرید پتوس طلایی را نیز می توانید از سایت باسبز انجام دهید.

پتوس طلایی

پتوس مرمری

پتوس مرمری از انواع ابلق پتوس است که وجود رنگ دانه های سفید در برگ های آن، زیبایی آن را دو چندان می کند. این نوع پتوس برخلاف نوع سبز نیازمند نور بیشتری است. در صورتی که نور کافی مورد نیاز خود را جذب نکند برگ های گیاه رنگ خود را از دست داده و به سبز بدل می گردد. رشد این نوع پتوس نسبت به انواع سبز به دلیل کمبود سبزینه در برگ ها کمتر است.

پتوس مرمری

پتوس نئون

پتوس نئون همان طور از که نام آن مشخص است دارای رنگ زرد روشن است. نیازمند نور متوسط و فیلتر شده است و در صورت دریافت نور کم برگ های آن به سبز تمایل پیدا می کنند.

فیلندرون نئون

پتوس منجولا

یکی از انواع گیاهانی است که در آزمایشگاه تولید شده است برگ های آن قلبی شکل است و برگ ها دارای دو رنگ سبز و سفید است. رشد این نوع از پتوس بسیار کم است و باید زمان نسبتا زیادی به انواع دیگر را صرف گیاه کنید.

پتوس ساتین و ببری

یکی دیگر از انواع خاص پتوس ساتین است که گیاه کلکسیونی است. برگ های آن سبز و حالتی همانند ساتین دارد.نگهداری از این گیاه همانند بقیه انواع پتوس است و رشد کمتری نسبت به سایز اعضای این خانواده دارد. پتوس ببری نیز تقریبا دارای همین ترکیب رنگ ا ست با این تفاوت که طرح برگ های کمی متفاوت است و برگ ها بیشتر رشد می کنند

پتوس قلبی یا اسکاندیس

اسکاندیس ها از خانواده فیلندرون ها هستند که در میان مردم و یا در بازار به جمع پتوس ها پیوسته اند. این نوع خود دارای انوع متنوعی از جمله ابلق، میکانژ، نئون و… هستند. طریقه نگهداری آن ها عمدتا شبیه پتوس ها است.

پتوس حصیری یا مونسترا آدانسونی

پتوس حصیری یکی از انواع مونسترا ها است. ویژگی خاص این گیاه شیار های موجود در برگ های ان است. دارای دو نوع هلندی و ایرانی است که تنها تفاوت آن ها در سایز برگ ها است. این گیاه دارای ریشه های هوایی است و با رشد خود نیازمند قیم است.

خرید پتوس حصیری

پتوس چروک یا مونستراکارستنانیوم

ویژگی خاص این گیاه خط های روی برگ های آن است که به برگ های حالتی چروکیده یا چرمی به آن می دهد. این گیاه از خانواده مونسترا ها است و نیاز مند قیم برای رشد هرچه بهتر خود است.

پتوس چرمی

پتوس فرانسوی یا مهتابی

از انوع کمیاب پتوس است که رنگ نقره ای آن زیبایی خاصی به آن می بخشد. این گیاه نسبت به انواع دیگر در مقایل سرما حساس تر است و بومی مناطق گرمسیری جنوب آسیا است. این گیاه دارای رشد کمتری نسبت به انواع دیگر پتوس است.

خرید پتوس فرانسوی

پتوس مینیاتوری یا ارتشی

یکی دیگر از انواع پتوس ابلق است که برگ های آن اندازه کوچکتری نسبت به سایر انواع دارد و حالت خاص برگ های باعث شده که با آن لقب ارتشی بدهند.

پتوس ارتشی

تکثیر پتوس:

معمولا پتوس را می توان به دو روش قلمه گیری و تقسیم ریشه به شرح زیر تکثیر نمود:

  • برای قلمه گیری ابتدا شاخه ای جوان و شاداب را انتخاب کنید. به خط های روی ساقه دقت کنید به این خط ها بند می گویند. بند های محل رویش ریشه هستند. می توانید پتوس شاخه پتوس را مابین فاصله دو بند برش بزنید و قلمه ها را در آب یا خاک قرار دهید. هر چه قلمه دارای بند های بیشتری باشد احتمال ریشه دهی نیز بیشتر خواهد بود. قلمه ها معمولا بعد از یک هفته ریشه دار می گردند. برای ریشه زنی بهتر قلمه نیز می توانید آن ها را با کیشه پلاستیکی شفاف کاور کنید و در محلی با نور ملایم قرار دهید.
  • پتوس را نیز می توانید از طریق تقسیم بوته نیز تکثیر کنید بدین طریق که پاجوش های روییده را از گیاه مادر جدا کنید.
پتوس در آب

سوالات و مشکلات پتوس:

علت زرد شدن برگ های پتوس چیست ؟

زرد شدن برگ ها مخصوصا قلمه ها می تواند مشکلات قارچی و یا پوسیدگی ریشه باشد. قارچ‌ها اغلب به دلیل رطوبت زیاد خاک و زهکشی نامناسب ایجادمی‌شوند. حدالامکان آبیاری را کمتر کنید و در صورت وجود رطوبت بالا تهویه مناسب را برای گیاه فراهم آورید.

آیا پتوس گیاهی سمی است ؟

گیاه پتوس در حالت عادی سمی نیست اما در صورتی که توسط کودکان و یا حیوانات خانگی بلعیده شود می تواند ایجاد مسمویت و مشکلات گوارشی نماید گیاه پتوس حاوی کلسیم اوکسالتس بوده و باید احتیاط‌شود.

علت لوله یا چروک شدن برگ های پتوس چیست ؟

قبل از هر اقدامی ابتدا بررسی کنید که گیاه آب مورد نیاز خود را دریافت کرده باشد. در صورت آبیاری مناسب، تنش های دمایی محیط اطراف را بررسی کنید.

آیا می شود گیاه پتوس را در آب نگهداری نمود ؟

بله، قلمه گیاه پتوس در آب به راحتی ریشه دار می شود. در صورت حیات گیاه در آب به مدت طولانی، گیاه دیگر قابل انتقال به خاک نیست و تنها در آب می تواند به حیات خود ادامه دهد.

محصول با موفقیت به سبد خرید اضافه شد.