گیاهان آپارتمانی امروزه جز جدایی ناپذیری از زندگی ما هستند و با افزایش روزانه و سریع زندگی های مدرن و آپارتمانی نیاز انسان به سبزی و طبیعت بیش از بیش احساس می شود و انسان همواره در تلاش است گوشه ای از این سبزی را به همراه داشته باشد. خانواده مورد نظر ما از جمله گیاهان دائمی و همیشه سبز است که یکی از انواع بسیار محبوب گیاهان آپارتمانی است. گل سانسوریا از خانواده ساکولنت ها بوده و بومی مناطق گرمسیری است. انواع بی شماری دارد و تقریبا در تمامی خانه ها یافت می شود. نام علمی این گیاه Sansevieria trifasciata است که به زبان مادر شوهر (Mother in Law’s Tongue) معروف استاگر در زمینه نگهداری از گیاهان آپارتمانی تازه کار هستید به طور حتم خرید سانسوریا می تواند بهترین گزینه برای شما باشد.
نگهداری سانسوریا:
سانسوریا از جمله گیاهان مقاوم آپارتمانی است در مقابل تنش های نوری و آبی مقاومت بالایی دارد و طبق تحقیقات ناسا در دسته گیاهان اکسیژن قرار دارد.
نور:
این گیاه نیازمند نور غیر مستقیم ملایم است می توانید از گل سانسوریا در کنار پنجره های شمالی شرقی یا غربی نگهداری کنید. دقت کنید که انواع ابلق نیازمند نوری بیشتری دارند.
آب:
گیاه مورد نظر ما از خانواده ساکولنت ها است بنابراین نیاز آبی زیادی ندارد و شما با در نظر گرفتن فصل و وقتی سطح خاک گیاه خشک شد اقدام به آبیاری آن کنید.
خاک:
این گیاه نیازمند خاکی غنی همراه با زهکشی بالاست که بتواند براحتی آب را از خود عبور دهد می توانید برای خاک از ترکیب پرلیت، خاک ماسه و ورمی کمپوست به نسبت مساوی برای آن استفاده کنید.
تکثیر گل سانسوریا:
معمول ترین روش تکثیر این گیاه، تکثیر از طریق پاجوش و تکثیر از طریق قلمه برگ به شرح زیر است:
برای تکثیر گیاه از طریق برگ ابتدا برگ هایی سالم و جوان را انتخاب کنید. انها را با طول 8 تا 10 سانتی متر برش بزنید. سپس آن ها را درون یک ظرف آب قرار دهید. حدودا یک ماه زمان نیاز است تا برگ ها به مرحله ریشه دهی برسند.
برای پاجوش دهی این گیاه نیاز مند دریفات نور غیر مستقیم کافی، آبیاری مرتب و خاکی غنی است. گلدان کوچک هم می تواند در پاجوش دهی این گیاه نقش مهمی داشته باشد. با ظاهر شدن پاجوش ها اجازه دهید تا اندازه آن ها به یک سوم گیاه مادری برسد سپس اقدام به جداسازی آن از گیاه مادر کنید.
آشنایی با انواع سانسوریا:
این گیاه در بازار ایران دارای تنوع بی شماری است. از انوع متداول آن به می توان به انواع شمشیری، ابلق، مینیاتوری، مهتابی و… اشاره نمود. معمولا نحوه نگهداری آن ها مشابه یکدیگر است و تنها تفاوت در انواع مختلف، نیاز نوری آن ها است. به طور معمول انواع غیر سبز گیاه نیاز نوری بیشتری نسبت به انواع سبز دارند.